Verkeersroutes, Basisschool De Burcht-Rietheim, locatie Dongestraat

In 2021 begint de nieuwbouw van De Burcht-Rietheim aan de Van Visvlietstraat. Tijdens de uitvoering van de bouwwerkzaamheden verhuizen de scholieren tijdelijk naar de locatie aan de Dongestraat. Doordat het drukker wordt op deze locatie reizen meer scholieren op hetzelfde tijdstip naar de school. Om de verkeersveiligheid voor scholieren te verbeteren, worden in de openbare ruimte maatregelen getroffen. Daarbij hebben wij ook uw hulp nodig.

De meeste verkeersonveilige situaties ontstaan bij de samenkomst van fietsers met autoverkeer. Met vaste éénrichting routes voor autoverkeer vergroten wij de verkeersveiligheid voor fietsende scholieren. Deze eenrichting route gaat door de Middelburgsestraat. De ingang van de route begint aan de noordzijde van deze straat. U kunt in de Middelburgstraat, ter hoogte van de school, kort parkeren om uw kind naar school te brengen of op te halen (Kiss & Ride). Hierna kunt u via de Molenstraat en J.D.P. de Smitstraat het gebied weer verlaten. De route wordt in de bijlage aangegeven.

Let hierbij op de volgende punten:

  • Kom zoveel als mogelijk met de fiets naar school. Door minder autoverkeer wordt het voor de fietsers veiliger;
  • Wij verzoeken u dringend om niet met de auto de Dongestraat in te rijden. Deze is bedoeld als fietsroute;
  • Let als autobestuurder op fietsende scholieren en geef waar nodig voorrang.

De Dongestraat wordt ingericht als fietsstraat tijdens de verhuizing. Langs deze route komen fietsers zo weinig mogelijk in contact met auto’s en oversteekplaatsen. Bij de oversteekplaatsen worden waarschuwingsborden geplaatst voor het fietsverkeer. Op de kaart in de bijlage wordt ook de fietsroute aangegeven.

Download de brief verkeersroutes Basisschool De Burcht-Rietheim

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs